Se djupkartorna över Åsunden och Sämsjön i ditt ekolod!

18.12.2016 12:25

Åsunden sträcker sig från Ulricehamn och drygt 20 km söderut. Den norra delen heter Övre Åsunden och efter Fästeredssund börjar Yttre Åsunden. Något längre österut hittar du Södra Sämsjön. Dessa sjöar är kända för ett mycket bra abborrfiske och varje år fångas dessutom fina gäddor i 10-kilosklassen. Det fina gösfisket i Åsunden har en egen tävling, Gösfestivalen i Ulricehamn, som går av stapeln i juli.

Det finns flera välskötta ramper för besökare med båten på trailer och med en djupkarta i plottern har du bra möjlighet att hitta fisken redan vid första besöket. Varför inte prova abborrfisket kring någon av Sämsjöns "tuver" (djupgrund)?

Fiskevårdsområdena för Övre/Yttre Åsunden samt Sämsjön har samarbetat kring de digitala djupkartorna och dessa finns nu på samma minneskort. Plotterkartorna innehåller samma information som de tryckta kartorna, med sjömärken och andra navigationshjälpmedel, stenar, grynnor, vegetation och vass. Allt detta gör att man kan ta sig runt säkert på de stundtals ganska grunda och luriga sjöarna. 

Den bästa detaljen för alla sportfiskare är dock djupkurvorna. Dessa är skapade med modern teknik och så exakta att man knappt behöver något ekolod. Genom att ha en komplett karta i plottern går det betydligt enklare att hitta intressanta platser. Även du som fiskat mycket i sjön kan garanterat hitta nya platser som håller fisk.

 

Så här ser kartan ut på en Lowranceplotter. Yttre Åsunden är bitvis grund och svårnavigerad, men kartan visar både sjömärken och de vita tavlor som satts upp för att underlätta navigering vid trånga passager. Klicka på bilden för en närmare titt.

 

Södra delen av Sämsjön. Vågar vi gissa att vårfisket efter gädda kan vara bra här?

Beställ din karta här:
 Övre Åsunden 
Yttre Åsunden
Sämsjön

 

Kommentarer från användarna...

"Kartorna är ju helt grymma och fungerar utan minsta anmärkning. Jag har testat dom på Mjörn, Anten och Sävelången och kan bara applådera funktionen och noggrannheten."

//Niklas Lejestrand

 

"Grymt bra sjökort höjd kurvorna stämmer exakt, bra med tydliga färger. Jag har fiskat många år i mjörn och kan sjön ganska bra, men bara på några turer med nya sjökortet har jag upptäckt nya ställen att fiska på. Mer än nöjd."

//Jonas Jivhem, Sjövik

 

"Enormt arbete som förtjänar största respekt på att skapa detaljerad djupkarta över Mjörn... Läs hela recensionen här

//Björn Sivedal

 

"Har testat kartan för mobil/surfplatta en tur nu och överlag tycker jag den är väldigt bra, stämmer fint och den är precis."

//Christian Strid

 

"Mitt intryck av mobil/surfplatta kartan: En väldigt detaljerad och bra karta! Helt klart värd varenda öre!"

//Jonas Dahlberg

 

"Har nu använt djupkartorna i två av sjöarna och är riktigt imponerad av exaktheten av djupkurvorna.

Färgerna på kartan gör det lätt att ta ut en trollingrutt eller pricka en djupbrant vid vertikalfiske eller mete."

//Fredrik Aremyr

 

"...är kanonnöjd med kartan, djupen stämmer kanon och det är lätt att följa djupkanter mm..."

//David, Lerum

Kontakt

Markus Udéhn
+46739596139 markus@sportfiskekartor.se