Om oss

Vi är hängivna sportfiskare som reser en del och fiskar på många nya ställen. Efter att under några års tid ha gjort egna kartor över intressanta fiskeplatser med hjälp av program som Dr Depth och Reefmaster tar vi nu projektet till nästa nivå och börjar bygga upp ett arkiv med sjökort för oss sportfiskare!

När man skall fiska i ett nytt vatten tar det ofta dagar eller veckor att lära sig sjön, eftersom de flesta sjöar inte är kartlagda alls eller endast har enkla handlodade djupkartor att utgå ifrån. De sjökort som finns tillgängliga är inriktade mot sjöfart och navigering och visar väldigt lite av vad som finns under ytan (annat än detaljer som är intressanta för sjösäkerheten).

Våra djupkartor är skapade med modern teknik och är mycket detaljerade. Du kan med hjälp av din plotter följa exakt den där djupbranten fisken står vid för dagen. Du kan också planera din fisketur bättre i förväg med hjälp av en tryckt djupkarta.

Kommentarer från användarna...

"Kartorna är ju helt grymma och fungerar utan minsta anmärkning. Jag har testat dom på Mjörn, Anten och Sävelången och kan bara applådera funktionen och noggrannheten."

//Niklas Lejestrand

 

"Grymt bra sjökort höjd kurvorna stämmer exakt, bra med tydliga färger. Jag har fiskat många år i mjörn och kan sjön ganska bra, men bara på några turer med nya sjökortet har jag upptäckt nya ställen att fiska på. Mer än nöjd."

//Jonas Jivhem, Sjövik

 

"Enormt arbete som förtjänar största respekt på att skapa detaljerad djupkarta över Mjörn... Läs hela recensionen här

//Björn Sivedal

 

"Har testat kartan för mobil/surfplatta en tur nu och överlag tycker jag den är väldigt bra, stämmer fint och den är precis."

//Christian Strid

 

"Mitt intryck av mobil/surfplatta kartan: En väldigt detaljerad och bra karta! Helt klart värd varenda öre!"

//Jonas Dahlberg

 

"Har nu använt djupkartorna i två av sjöarna och är riktigt imponerad av exaktheten av djupkurvorna.

Färgerna på kartan gör det lätt att ta ut en trollingrutt eller pricka en djupbrant vid vertikalfiske eller mete."

//Fredrik Aremyr

 

"...är kanonnöjd med kartan, djupen stämmer kanon och det är lätt att följa djupkanter mm..."

//David, Lerum

På tävling kallar vi oss den Onde, den Gode, den Fule.

Av hänsyn till den Fule går vi inte in på vem som är vem, men här följer en presentation av teamet bakom sportfiskekartor.se:

Mikael Udéhn

Lagkapten. Ansvarig för att hitta fisken, både med och utan karta. Letar gärna i vassen. Modifierar båtar till perfekta sportfiskeredskap.

 

Björn Enenge

Nyckelperson i laget som provar mobilkartorna. Rutinerad fiskare som slog både person- och teamrekordet på gädda med flera decimeter under testandet av djupkartan över Mjörn.

 

Håkan Jernehov

Fixar de tryckta kartorna. Håkan har ett stort natur- och fotointresse, vilket ibland går ut över fisket. Han fotograferar dock gärna andras gäddor.

 

Anton Berglund

Mediaansvarig och överste draggskötare. Gillar att bada och dyker ibland på tävlingarna.

 

Håkan Nordberg

Utrustnings- och betesexpert samt rådgivare till hemsidan. Ryktas ha ett vasst barbeque-bete på gång inför 2015.

 

Markus Udéhn

Fixar djupkartor, sköter hemsidan och gör slut på överlägset flest propellrar.

Kontakt

Markus Udéhn
+46739596139 markus@sportfiskekartor.se