Åsnens sjökort i butiken!

22.08.2017 10:39

Sjökort över Åsnen för din Lowranceplotter. 

Åsnens FVOF har gjort en jättesatsning på att ta fram ett bra sjökort över Åsnen (och det behövdes verkligen... Över 10 000 stenar och grynnor finns markerade på detta sjökort)! 

Åsnen är en mycket stor sjö (ca 150 km2) och stundtals mycket svår att navigera på. För den som ger sig ut är det dock värt besväret! Åsnen kan, med sina många vikar och öar närmast liknas vid ett helt sjösystem. En stor del av sjön blir inom kort nationalpark, och det finns goda chanser att se t ex havsörn, som häckar i anslutning till sjön.

Den geologiskt intresserade kan också följa en istidsrevel som sträcker sig likt en sjöorm många kilometer genom västra delen av sjön (se bilden ovan). Stundtals är den precis under vattenytan, ibland dyker den upp som långsmala öar och på ett par ställen har vattnet skapat djupa spolgropar, som idag är de enda ställen där man säkert kan passera reveln.

Kartan är helt perfekt för dig som skall besöka Åsnen, även för dig som bor nära och har en båt i Åsnen. Nu kan du lämna det välkända närområdet och ta dig runt i hela sjön på ett säkrare sätt!

Kartan visar all information som behövs för att få en lyckad dag på sjön, Den visar djupkurvor, farleder, navigationshjälpmedel, stenar och grynnor samt gränser för naturreservat och fågelskyddsområden. Var fisken finns för dagen får du dock lista ut själv!

LÄS MER OCH BESTÄLL HÄR

Kommentarer från användarna...

"Kartorna är ju helt grymma och fungerar utan minsta anmärkning. Jag har testat dom på Mjörn, Anten och Sävelången och kan bara applådera funktionen och noggrannheten."

//Niklas Lejestrand

 

"Grymt bra sjökort höjd kurvorna stämmer exakt, bra med tydliga färger. Jag har fiskat många år i mjörn och kan sjön ganska bra, men bara på några turer med nya sjökortet har jag upptäckt nya ställen att fiska på. Mer än nöjd."

//Jonas Jivhem, Sjövik

 

"Enormt arbete som förtjänar största respekt på att skapa detaljerad djupkarta över Mjörn... Läs hela recensionen här

//Björn Sivedal

 

"Har testat kartan för mobil/surfplatta en tur nu och överlag tycker jag den är väldigt bra, stämmer fint och den är precis."

//Christian Strid

 

"Mitt intryck av mobil/surfplatta kartan: En väldigt detaljerad och bra karta! Helt klart värd varenda öre!"

//Jonas Dahlberg

 

"Har nu använt djupkartorna i två av sjöarna och är riktigt imponerad av exaktheten av djupkurvorna.

Färgerna på kartan gör det lätt att ta ut en trollingrutt eller pricka en djupbrant vid vertikalfiske eller mete."

//Fredrik Aremyr

 

"...är kanonnöjd med kartan, djupen stämmer kanon och det är lätt att följa djupkanter mm..."

//David, Lerum

Kontakt

Markus Udéhn
+46739596139 markus@sportfiskekartor.se