Djupkarta över Ivösjön i din plotter!

03.02.2016 14:27

Det har länge funnits en utmärkt tryckt djupkarta över Ivösjön, och nu finns denna karta snart i en plotter nära dig!

Ivösjön är med sina 54 km2 Skånes största sjö och ligger i ett mycket naturskönt område mellan Kristianstad och Bromölla. Den är känd för sitt fina bestånd av storabborre och grov gädda som kalasar på sjöns stora norsstim. Även gösen är på uppgång efter en längre svacka.

Det finns goda möjligheter att sjösätta båten från någon av de fem ramper som är utspridda runt sjön. Varför inte göra en utflykt till Ivösjön i april-maj efter gäddleken när våren är som bäst? Tröttnar du mot förmodan på Ivösjön finns en lika bra karta över Oppmannasjön, som ligger strax väster om Ivösjön. Beställ kartan här

 

Över till kartan: Vi har anpassat den befintliga, tryckta djupkartan för att fungera i plotter och här kan du se ett par smakprov. Underlaget till kartan är insamlat med modern teknik och precisionen på djupkurvorna är mycket hög, något som krävs för att sportfiskare skall få nytta av kartan. Dessutom finns stenar, sjömärken, vegetation, farleder, fiskeförbudsområden mm tydligt utmärkta på kartan.

Detta är med råge den mest detaljerade kartan vi har i vårt utbud idag, tack vare det gedigna underlaget som ligger till grund för den tryckta kartan. Ursprungskartan har tagits fram av Myrica ab, ett företag som kartlagt över 800 sjöar och vattendrag genom åren och vars kartor håller mycket hög standard.

Finns det en Myrica-karta över din sjö? Kontakta oss, så hjälper vi till att göra det möjligt att använda kartan i en plotter också!

Kommentarer från användarna...

"Kartorna är ju helt grymma och fungerar utan minsta anmärkning. Jag har testat dom på Mjörn, Anten och Sävelången och kan bara applådera funktionen och noggrannheten."

//Niklas Lejestrand

 

"Grymt bra sjökort höjd kurvorna stämmer exakt, bra med tydliga färger. Jag har fiskat många år i mjörn och kan sjön ganska bra, men bara på några turer med nya sjökortet har jag upptäckt nya ställen att fiska på. Mer än nöjd."

//Jonas Jivhem, Sjövik

 

"Enormt arbete som förtjänar största respekt på att skapa detaljerad djupkarta över Mjörn... Läs hela recensionen här

//Björn Sivedal

 

"Har testat kartan för mobil/surfplatta en tur nu och överlag tycker jag den är väldigt bra, stämmer fint och den är precis."

//Christian Strid

 

"Mitt intryck av mobil/surfplatta kartan: En väldigt detaljerad och bra karta! Helt klart värd varenda öre!"

//Jonas Dahlberg

 

"Har nu använt djupkartorna i två av sjöarna och är riktigt imponerad av exaktheten av djupkurvorna.

Färgerna på kartan gör det lätt att ta ut en trollingrutt eller pricka en djupbrant vid vertikalfiske eller mete."

//Fredrik Aremyr

 

"...är kanonnöjd med kartan, djupen stämmer kanon och det är lätt att följa djupkanter mm..."

//David, Lerum

Kontakt

Markus Udéhn
+46739596139 markus@sportfiskekartor.se